2011. június 6., hétfő

Párizsi muffinok


Az alábbi muffinoknak nem sok közük van Párizshoz. A recept nem francia, nem a párizsi nyaralás alatt ismertük meg és még csak párizsi sincs benne. Ezek a muffinok jöttek velünk a várva várt párizsi nyaralásra. Indulás előtti este sütöttem őket, hogy a hosszú úton legyen mit enni (az egész vonatozás St. Pancrastól a Gare du Nordig volt 2,5 óra, de hát fel kellett készülni minden eshetőségre, esetleg beragadunk az alagútba, úszni kell, nem lesz kaja Párizsban, stb.).




 

London-Párizs fekete-fehér muffin

A boltból:
150 gr liszt
3 csapott teáskanál sütőpor
1 tasak vanília ízű puding por (lecserélhető vanília rúdra vagy vanília esszenciára)
125 gr cukor
1 tasak vanilincukor
4 tojás
150 gr olvasztott majd kihűtött vaj vagy margarin
1 evőkanál kakaó
kevéske tej

A munka:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra és papírozzunk ki egy 12-es muffin formát. A lisztet, sütőport, pudingot, cukrot, vanilincukrot elvegyítjük, hozzákeverjük a tojásokat, valamint a vajat és csak addig keverjük amíg egy egynemű tésztát kapunk.
A tészta kicsit több mint felét tegyük a formába. A maradék tésztához keverjük hozzá a tejjel elkevert kakaóport, majd kanalazzuk a világos tészta közepére. Süssük kb. 25-30 percig, amikor a tűpróbán átmegy vegyük ki. Megkenhetjük a tetejét dzsemmel vagy szórhatunk rá porcukrot. A sütőből kivéve kb. 10 percig hűtsük a formában, utána sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Nekem maradt egy kis csokis tésztám, így lettek a mini csokis muffinok, aminek a közepére egy aszalt áfonyát tettem.



London-Párizs sajtos-baconos muffin

A boltból:
200 gr liszt
3 csapott teáskanál sütőpor
1 tasak vanilincukor
60 gr olvasztott majd kihűtött vaj vagy margarin vagy étolaj
150 ml natúr joghurt
20 gr apró bacon kocka (megpirítva)
30 gr reszelt sajt
csipetnyi só (vigyázat a bacon is sós)
bors

A munka:
A sütőt 180-200 fokra melegítsük elő és egy 12-es muffin formát béleljünk ki papír formával.
A összes hozzávalót a bacon és a sajt kivételével egy edénybe tesszük és összekeverjük. Ha egynemű belekeverjük a bacont és egy kicsit félretéve díszítésnek a sajtot. A masszát kanalazzuk a formába, tegyük a tetejére a sajtot. Kb. 20-25 perc alatt süssük készre. 10 percig hagyjuk a formában utána sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.


Még másnapra is maradt belőle. Persze reggelire croissant, viennese-t, brióst ettünk. Esténként meg mindig vettünk valami finomságot.

Ó, de visszamennék! Ha legközelebb megyünk megkóstoljuk az összes süteményt amit most nem sikerült. Micsoda pékségek voltak ! HMMMM!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése