2011. július 5., kedd

Restancia : Nem csak az "Édes élet"


A sütés nem mindig csak édességről és süteményről szól. Terveimben pedig szerepel, hogy a sütemények mellett a sütés eme oldalát is megtanulom. 



Az alábbi receptet –a már emlegetett- BBC oldalán találtam.

Kecskesajtos cannelloni

A boltból:
400 gr gubics paradicsom (vagy ismertebb neven koktél paradicsom) felezve
125ml olíva olaj
1 evőkanál friss kakukkfű
400 gr ricotta sajt
300 gr kecskesajt
300 gr reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma, zúzva
8 cannelloni
1 nagy csomó petrezselyem vagy spenót

A munka:
Ha szárított cannellonit használunk egész rövid időre tegyük forrásban lévő vízbe, csak amíg egy kicsit megpuhul. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A felezett paradicsomokat tegyük egy tálban locsoljuk meg olajjal adjuk hozzá a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.
A ricottát, kecskesajtot és a  parmezánt tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze. Keverjük hozzá az aprított zöldet és a fokhagymát. A tésztát töltsük meg a krémmel és egy kicsit locsoljuk meg az olajjal amiben a paradicsomok állnak. Egy jénai aljára öntsük a maradék olajat a paradicsomok alól és  tegyük rá a töltött tésztákat szépen egymás mellé, majd rendezzük el a paradicsomokat a tetején. Ha akarjuk egy kis reszelt sajttal szórjuk meg és kb. 15-20 perc alatt süssük készre.



A tésztát nem én csináltam, az majd a következő lépés lesz (majd ha a Jézuska egyszer hoz nekem tésztakészítő gépet). Az eredeti recept spenóttal van, de ha úgy készítettem volna valószínűleg még mindig az erkélyen aludnék.

Nagyon, nagyon finom. Jó kis könnyed vacsorára való.
Részemről repertoárba felvéve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése