Láttátok a Csokoládé című filmet?
A Juliette Binoche által alakított Vianne felkavarja a kis francia falu életét. Nyit egy édességboltot a templommal szemben. Nem is a bolt rázza meg a falu lakosait, hanem a portéka. A hölgy és hat éves lánya ugyanis csokoládét árul. Saját maguk által készített csokoládét.
Bárcsak megtalálnám azt a boltot.
Johnny Deppet ez a film óta szeretem. A csoki viszont sokkal régebb óta.
Szerintem közvetlen rokoni kapcsolat van köztem és Gombóc Artúr között, mégha ezt a családom tagadja is.
Ezt a csokikrémet nem most készítettem először, szóval ez nem annyira az autodidakta sütni tanulás része. És nem is kell sütni.
Először az albérletben csináltam, ahol többed magunkkal osztoztunk a konyhán. Ők használták, mi takarítottuk.
Szerintem aki szereti a csokit, ezt imádni fogja.
Gyors csokikrém
A boltból:
300 ml tejszín
200 g fekete csokoládé (minimum 52%-os kakótartalommal)
2 tojás
fehér csokoládé a díszítéshez
A munka:
Melegítsük fel a tejszínt alacsony hőfokon majdnem forrásig.
A csokit törjük apró darabokra és tegyük a turmixba. Öntsük rá a forró tejszínt és turmixoljuk egyneművé.
A kissé felvert tojásokat tegyük a masszába és mixeljük össze az egészet. Tegyük poharakba és ha kihűlt fóliával lefedve tegyük a hűtőbe minimum két órára.
Ilyen lett:
A krém nagyon töményen csokis, ne tegyük nagy poharakba. Ez esetben a kevesebb több.
Lehet bele rumba vagy konyakba áztatott meggyet vagy egy nagyon kevés chillit tenni. Sajnos itt nincs meggy, ember meg nem szereti a chillit, így ezek csak javaslatok. Ha valaki kipróbálja a turbozott változatot legyen szíves kommentelje, hogy milyen volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése